Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu Radio Rekord Radom 29 lat z Wami Radio Rekord Radom 29 lat z Wami
czwartek, 18 grudnia 2025 21:26
Reklama

Sezon grillowy w ogrodzie. Jak się do niego przygotować?

Słoneczna pogoda i wiosenna bądź letnia pora roku, to idealne połączenie i sposób na miło spędzony dzień na świeżym powietrzu. To właśnie wtedy trwa w najlepsze sezon grillowy – chętnie spotykamy się ze znajomymi na działkach bądź też urządzamy własne przyjęcia w ogrodach. Aby idealnie przygotować się na trwający okres grillowania, warto wziąć pod uwagę kilka czynników. Już teraz dowiedz się jakich i spędź z bliskimi czas w otoczeniu przyrody.

Wspólne grillowanie z bliskimi

Organizując sezon grillowy należy mieć na uwadze nie tylko posiłki, które przyrządzimy. Oprócz klasycznie podawanych mięs i kiełbas, gości na pewno zachwycą szaszłyki, warzywne sałatki, owoce czy sery. Bez względu na to, na jakie dania się zdecydujemy, kluczowa pozostaje oprawa – czyli gdzie je postawimy i na czym usiądą zaproszeni.

Warto poświęcić odrobinę uwagi ogrodowym meblom; nie chcemy wszak, aby bliscy musieli spędzić czas na niewygodnych, plastikowych krzesełkach w otoczeniu małego grilla, dymiącego im w twarze.

Znacznym ułatwieniem podczas rodzinnych spotkań w ogrodzie będzie zakup zestawów mebli – jak chociażby zestaw rattanowy Cloveris. Przedmioty z rattanu, czyli pnączy palmy rotangowej idealnie komponują się z otaczającą zielenią. To świetny wybór, jeśli zależy nam na lekkim materiale, który w dodatku jest także wytrzymały, odporny na zmiany temperatury oraz wyjątkowo łatwy przy czyszczeniu. Dzięki meblom rattanowym przestrzeń nabierze nowego, eleganckiego i rustykalnego stylu. Goście z pewnością będą zachwyceni, a my zapewnimy sobie – i bliskim – należytą porcję beztroskiej rekreacji. 

Stoły, w które chcemy się zaopatrzyć w sezonie grillowym, powinny być odpowiednio duże. Stoliki kawowe, choć niewątpliwie spełnią nadaną im funkcję, tak mogą okazać się niewystarczające. Nie będziemy w stanie umieścić na nich wystarczającej ilości żywności dla biesiadników. Warto sięgnąć po specjalny, duży, kilkuosobowy stół.

Grill elektryczny czy klasyczny?

Grillowania nie byłoby możliwe bez grilla. Ten banał jednak ma głębsze znaczenie. Bo wybranie grilla, który sprosta naszym potrzebom, może nie być łatwe. Wiele osób wciąż sięga po standardowe wersje grillów – wymagających długiego rozpalania, kupowania opału, pilnowania ognia i uciążliwego czyszczenia. Dobrą alternatywą stały się grille elektryczne. Wystarczy tylko podłączyć je do prądu i cieszyć się przyrządzanym, pysznym jedzeniem. W dodatku jest to opcja także lepsza, jeśli chodzi o środowisko.

Grille elektryczne ogrodowe od Cloveris są właśnie taką zdrowszą, oszczędniejszą opcją. Z grillem elektrycznym nie będziemy musieli martwić się buchającym w twarze biesiadników dymem oraz wieloma innymi, uciążliwymi kwestiami. Przyrządzone jedzenie w ten sposób jest zdrowsze, tłuszcz nie skapuje na węgiel, lecz na specjalną tackę. W połączeniu z niesamowicie wygodnym siedziskiem i pięknie zdobionym stołem, grillowanie nie tylko nie było dotąd tak proste, ale i tak satysfakcjonujące. To banalny sposób na gwarancję wygody i spędzenia w udany sposób wolnego czasu z bliskimi.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Chcemy, żeby nasze publikacje były powodem do rozpoczynania dyskusji prowadzonej przez naszych Czytelników; dyskusji merytorycznej, rzeczowej i kulturalnej. Jako redakcja jesteśmy zdecydowanym przeciwnikiem hejtu w Internecie i wspieramy działania akcji "Stop hejt".
 
Dlatego prosimy o dostosowanie pisanych przez Państwa komentarzy do norm akceptowanych przez większość społeczeństwa. Chcemy, żeby dyskusja prowadzona w komentarzach nie atakowała nikogo i nie urażała uczuć osób wspominanych w tych wpisach.

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaSalon Oświetleniowy Mirat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama