Druga już impreza poświęcona regionalnym producentom i dostawcom, zrzeszonym w programie „Producenci Lokalni” trwać będzie od 6 do 18 listopada.
Przedsiębiorcy, współpracujący z hipermarketem E. Leclerc, zaprezentują
swoje własne wyroby. Uczestnicy festynu będą mieli okazję nie tylko
poznać przysmaki charakterystyczne dla Radomia i okolic, a także wziąć
udział w ich degustacji, przygotowanej przez mistrza kuchni Davida
Gaboriaud.
- Podczas imprezy zaprezentowane zostaną także zalety programu „Producenci Lokalni”. Staramy się wspierać rodzime firmy, będące najbliżej radomian. Dzięki temu mamy wpływ na rozwój gospodarczy naszego regionu. W programie bierze udział 26 lokalnych dostawców i producentów– tłumaczy Thomas Renard, dyrektor E.Leclerc w Radomiu.
Od 6 do 18 listopada w hipermarkecie E.Leclerc dla uczestników festynu przewidziane są także liczne atrakcje i rabaty. Dla każdego klienta, który zakupi produkty dostawców lokalnych za kwotę min 50 zł, czeka aspecjalny rabat.
O E.Leclerc
E.Leclerc to pierwsza europejska sieć zrzeszająca niezależnych handlowców prowadzących pod wspólnym szyldem ponad 600 sklepów wielkopowierzchniowych we Francji i innych krajach europejskich. Ta najdłużej działająca w Polsce, bo aż od 1995 roku, sieć super i hipermarketów, nie jest wielkim koncernem, tylko stowarzyszeniem niezależnych przedsiębiorców. E.Leclerc to znak firmowy, pod którym zrzeszeni są niezależni handlowcy, właściciele przedsiębiorstw zarządzanych w niezależny sposób. Każdy sklep to odrębny podmiot - mała firma, robiąca wiele dla lokalnego rynku i płacąca podatki w kraju, w którym działa. E.Leclerc jest stowarzyszeniem przedsiębiorców, którym zależy na rozwoju zawodowym i równocześnie na wspieraniu społeczności lokalnych. Obecnie zatrudnia 6200 pracowników w 40 sklepach znajdujących się w 36 miastach na terenie 15 województw.














