Lokal przy Żeromskiego 63 jest idealny, żeby w przyjemnej atmosferze skosztować dań wschodniej kuchni. Zachęca orientalny klimat (na ścianach kraby, krewetki i kwiaty wiśni) i stonowana muzyka. Jest to również dobre miejsce na małe uroczystości, utrzymane w klimacie japońskim. Przed lokalem ustawione są stoliki, więc amatorzy spożywania posiłku na świeżym powietrzu też będą zadowoleni.
Kuchnia japońska jest bardzo popularna na świecie i również w Radomiu obserwuje się coraz większe zainteresowanie wschodnią sztuką kulinarną. Warto mieć na uwadze, że sushi to nie tylko surowa ryba. Jak mówi Michał Kwietniewski, panuje na ten temat mylne wyobrażenie: - Surowe mięso jest najbardziej ortodoksyjne. My przygotowując menu, zadbaliśmy o to, aby potrawy z ryb podawać na ciepło. Pokazujemy tym samym, że ryba może być podpiekana, grillowana czy marynowana w różnych sosach. Jest to spory wachlarz smakowy.




Oprócz tradycyjnego wina ryżowego w lokalu można również skosztować różnych win japońskich, w tym morelowych i śliwkowych. - Do sushi polecamy sake. Mamy cały wachlarz tego trunku, od musującego po sake z kolagenem. Jednak najbardziej klasyczne sake podaje się na ciepło o temperaturze 60 stopni w specjalnych karafkach. Firma z Japonii, z którą współpracujemy, dostarcza sake na dwór cesarza Japonii. Jest to oryginalne sake, więc zapraszamy do smakowania - mówi Michał Kwietniewski.














