Sezon ogórkowy w pełni, a zatem to dobry moment także na kiszonki. O tym, że możemy ukisić ogórki czy kapustę większość z nas wie, ale co można jeszcze ukisić? Tego będzie można dowidzieć się podczas warsztatów kulinarnych, które organizuje Stowarzyszenie Droga Mleczna. Spotkanie poprowadzi Małgorzata Grochowiecka.
Małgorzata prowadziła restaurację z kuchnią wegańską "Gruszki na Wierzbie" oraz jest członkiem Stowarzyszenia Droga Mleczna. Podczas spotkania prowadząca zdradzi także tajniki przygotowania zakwasów do zup takich jak barszcz biały, żurek oraz barszcz czerwony z kiszonych buraków.
Małgorzata prowadziła restaurację z kuchnią wegańską "Gruszki na Wierzbie" oraz jest członkiem Stowarzyszenia Droga Mleczna. Podczas spotkania prowadząca zdradzi także tajniki przygotowania zakwasów do zup takich jak barszcz biały, żurek oraz barszcz czerwony z kiszonych buraków.
Zapisy na warsztaty poprzez email [email protected]. W mailu trzeba poddać imię i nazwisko oraz numer telefonu. Udział w warsztatach jest bezpłatny. Liczba miejsc ograniczona. Uczestniczy muszą przyjść w maseczkach. Przed wejściem na warsztaty uczestnicy także będą proszeni o wypełnienie ankiety dot. stanu zdrowia.
W warsztatach mogą wziąć udział mieszkańcy gminy miasta Radom. Przedsięwzięcie współfinansowane ze środków Samorządu Województwa Mazowieckiego.
Wydarzenie odbędzie się w czwartek, 13 sierpnia w godz. 18-21 w Akademii Kulinarnej Cook'n'Talk przy ul. Ciemnej 34.















Napisz komentarz
Komentarze