
- Ziemia, na której uprawiane są winogrona, nazywana jest Terra di Moscato - czyli ziemia Moscato. Teren ten jest idealny pod uprawę tej winorośli, a wina które z nich powstają są jedyne w swoim rodzaju - zaznaczył właściciel Wine Market Radosław Trzos. Dodajmy, że jego przyjaźń z włoską rodzina trwa już około 20 lat.
W wersji frizzante można było spróbować jeszcze 3 innych win: wytrawnego Rieslinga, półwytrawnego Pinota Nero oraz wyśmienitego półsłodkiego wino Rosso Rubino o unikatowym smaku, któremu nie można się oprzeć. Ostatnim podawanym winem było Barbera - bardzo przyjemne, delikatne wytrawne wino do picia na co dzień. Wina z kantyny Monterosso charakteryzują się świeżością i lekkością - wiele z nich to wina frizzante idealne po delikatnym schłodzeniu na gorące dni.
Degustacji towarzyszyły smakowite przystawki, takie jak prawdziwe włoskie salami, koreczki z szynki parmeńskiej ze śliwką oraz wyborne koreczki z różnymi rodzajami sera pleśniowego. Atmosfera była bardzo przyjazna, a degustacja sprzyjała rozmowom i nawiązywaniu nowych kontaktów. - Poprzednie "Popołudnia z winem" również cieszyły się dużym zainteresowaniem, co mnie bardzo zadowala. To doskonała okazja, aby poznać wiele nowych smaków - dodaje Radosław Trzos.














