Tomasz Wasil, sushi master z E. Leclerc, który odwiedził szkołę, od lal specjalizuje się w przyrządzaniu tego rodzaju japońskiego przysmaku. Uczniowie mieli okazję odbyć ciekawą lekcję, podczas której poznali tajniki dania. Nie była to pierwsza lekcja zagranicznej kuchni w szkole. Jak powiedziała nam Grażyna Jamka – kierownik praktycznej nauki zawodu: „Uczniowie co jakiś czas odbywają takie lekcje, aby nauczyć się gotować w innych językach”.
Lekcja odbyła się w ramach współpracy z E. Leclerc. Uczniowie gastronomika mieli już okazję odbyć tam staż podczas wakacji w ramach programu „Inteligentne specjalizacje”.
Szkoła jest otwarta na zainteresowania swoich uczniów. - Niektórzy uczniowie są fanami kuchni polskiej, i dobrze bo trzeba ją też promować. Są też osoby, które są ciekawe czegoś innego i chcą spróbować właśnie zagranicznych kuchni. Radomski gastronomik stwarza im wszystkim warunki do najlepszego rozwoju - przyznaje Grażyna Jamka.
















Napisz komentarz
Komentarze