
No i co tu wymyślić...szkoda wyrzucić. Przypomniałam sobie, że mam w
lodówce ciasto francuskie. No to stwierdziłam, że całą moją masę
dorszową po prostu zapiekę z serem w cieście francuskim. :)Przypominam, jeżeli zrobicie masę gęstszą niż mi dzisiaj wyszła, możecie uformować z masy "jajka" obtoczyć w jajku i bułce i wrzucić na głęboki olej. Świetna przystawka jarska.
Farsz do małej tarty lub masa na "krokiety":
Opakowanie ciasta francuskiego
2cebule
3ząbkiczosnku
2 filety z dorsza (opcjonalnie inna biała ryba np.mintaj)
pietruszka
mąka
3/4 szklanki mleka
sól, pieprz,kurkuma
żółty ser

Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego na 180stopniipieczemyprzez20/25min.
Można podawać ze smażonymi warzywami,doprawionymi według własnego gustu.
Smacznego
SkarbnicaSmaku
https://www.facebook.com/SkarbnicaSmaku













