Jak zapowiadają organizatorzy: "To wydarzenie jakiego w naszym mieście jeszcze nie było! Będzie to niepowtarzalna okazja by przypomnieć sobie (lub nauczyć się) przepisy, ale przede wszystkim by spróbować i docenić dziedzictwo kulinarne ziemi radomskiej!". Na przybyłych na rynek czekają setki potraw. Darmowe degustacje zapewnią koła gospodyń wiejskich z naszego regionu, a specjalne dania, desery i napoje przygotują radomscy rzemieślnicy i restauratorzy.
Oprócz tradycyjnych dań, dla miłośników egzotycznych smaków będą też Foodtrucki. W ciągu całego dnia odbywać się będą warsztaty kulinarne z lokalnymi sławami (finaliści MasterChef) dla dzieci i dorosłych (zapisy w namiocie organizatora). Najmłodsi będą mogli zaś spalić pochłonięte kalorie w strefie animacji i na dmuchanych skakańcach.
Gość specjalny festiwalu - finalista 3. edycji MasterChef - Mariusz Szwed pomoże nam pobić rekord Polski na największą parzybrodę. Czy uda się przebić 100kg?
Festiwal to też konkurs kulinarny w dwóch kategoriach. Na najlepszą radomiankę i malinową nalewkę. (Nagroda Główna – 2 dniowy pobyt w Pałacu Domaniowskim dla 2 osób! Zgłoszenie udziału w konkursie na adres mailowy: [email protected] do 10 sierpnia.















Napisz komentarz
Komentarze