Pierwsza grupa wróciła już z Portugalii. Druga jest na miejscu i realizuje praktyki w hotelach, restauracjach, gospodarstwach agroturystycznych. Celem praktyki zawodowej jest jak najlepsze przygotowanie naszych uczniów do pracy zawodowej oraz wzmocnienie umiejętności językowych uczestników i otwartości na wielokulturowość.
W ramach praktyk uczniowie przygotowują typowe dania kuchni portugalskiej zwłaszcza z dorsza i owoców morza, poznają tajniki pracy portugalskich hoteli. Uczniowie technikum obsługi turystycznej przygotowują informatory turystyczne i pełnia funkcję przewodnika w trakcie wycieczek krajoznawczych na miejscu (Barcelos, Braga, Fatima, Porto). P
Przyszli technicy, oprócz pracy i nauki mają zapewniony bezpłatny, trzytygodniowy pobyt a także wiele godnych pozazdroszczenia atrakcji. Ciepła pogoda panująca obecnie w Portugalii pozwala na odpoczynek w basenie na terenie campusu, w którym mieszka grupa. Dla wszystkich uczestników projektu jest to nie tylko czas nauki ale z pewnością również czas wypoczynku i przygody.
Uczestnicy stażu otrzymują certyfikaty potwierdzający uczestnictwo w programie i realizację praktyk w Portugalii.
Kolejne grupy jesienią grupy polecą do Włoch i Hiszpanii.


























Napisz komentarz
Komentarze