Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu Radio Rekord Radom 29 lat z Wami Radio Rekord Radom 29 lat z Wami
sobota, 20 grudnia 2025 01:03
Reklama

Co na wigilijny stół, czyli „Czwartki ze smaczkiem”

Śledź na musie z wędzonej makreli. Taką pyszność już w ten czwartek przyrządzi Michał Fabiszewski, laureat programu MasterChef. Gotowanie odbędzie się w ramach organizowanej przez radomski E.Leclerc cyklicznej akcji "Czwartki ze smaczkiem".

Laureat programu MasterChef opowie o swojej kulinarnej pasji, a pyszność, którą przygotuje będzie podpowiedzią dla tych wszystkich, którzy nie mają jeszcze pojęcia czym zaskoczyć domowników na kolacji wigilijnej. - To będzie coś lekkiego, smacznego, myślę, że będzie smakowało zarówno tym, którzy lubią tradycję na talerzu jak i innowację – mówi Michał Fabiszewski. Spotkanie ze znanym i cenionym kucharzem w ramach "Czwartków ze smaczkiem" odbędą się w E.Leclerc Radom już 7 grudnia o godzinie 17. Wstęp jest darmowy.

- Nasze „Czwartki ze smaczkiem” są skierowane do osób, które chcą zdrowo się odżywiać, sięgać po wartościowe produkty, uczyć się wybierać odpowiednie składniki a następnie przygotowywać z nich potrawy dla siebie i swoich rodzin. Dzięki wiedzy specjalistów chcemy w łatwy i przyjemny sposób edukować Radomian w kwestii żywieniowej. W ten czwartek naszym gościem będzie Michał Fabiszewski, można powiedzieć, autorytet w dziedzinie gotowania. Występując w programie MasterChef Michał Fabiszewski gotował pod okiem Magdy Gessler, Michel Moron, Anny Starmach. Zdobył tytuł vice MasterChefa lubianego programu – mówi Agnieszka Witczak- Armacińska z radomskiego E.Leclerc.

Podczas minionych „Czwartków ze smaczkiem” o odżywianiu według modelu LCHF opowiadała blogerka kulinarna Aleksandra Odziemkowska, która zaprosiła wszystkich na keto racuszki, bez glutenu i laktozy. Gościliśmy w królestwie serów E.Leclerc. Była degustacja francuskich pyszności: Cantal, Emmental, Marechal czy Mimolette. Bożena Ogar z Działu Sery opowiedziała jak przebiega proces ich dojrzewania, do jakich potraw je podawać i z jakim winem. Tomasz Wasil zaserwował pyszne tartaletki z chrupiącym boczkiem, gruszką i.... serem.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Chcemy, żeby nasze publikacje były powodem do rozpoczynania dyskusji prowadzonej przez naszych Czytelników; dyskusji merytorycznej, rzeczowej i kulturalnej. Jako redakcja jesteśmy zdecydowanym przeciwnikiem hejtu w Internecie i wspieramy działania akcji "Stop hejt".
 
Dlatego prosimy o dostosowanie pisanych przez Państwa komentarzy do norm akceptowanych przez większość społeczeństwa. Chcemy, żeby dyskusja prowadzona w komentarzach nie atakowała nikogo i nie urażała uczuć osób wspominanych w tych wpisach.

Komentarze

Reklama