Najlepsze wiadomości video z Radomia znajdziesz na naszym kanale na YouTube - TUTAJ.
Przygotowanie tak dużej potrawy zajęło kucharzom blisko godzinę. Potrawa została przyrządzona na oczach klientów sklepu. - Nie wiem, czy ktoś przede mną próbował w Polsce zrobić taką potrawę. Słyszałem o zawodach w USA, gdzie faktycznie próbowano pobić rekord w robieniu sushi. Tam przygotowana rolka miała długość blisko 300 metrów – mówi Tomasz Wasil ze stoiska "JaToJem sushi” w radomskim E.Leclerc, współtwórca dania.Mistrz kuchni ma swoje sprawdzone metody na zrobienie dobrego sushi. - Ważne by ryż był dobrej jakości, ryba musi być świeża, warto dodać też sałaty i avocado. Przygotowanie dania nie jest bardzo trudne – tłumaczy Tomasz Wasil.
Pięciometrowe sushi




Klienci marketu już od roku mogą jeść świeżo przygotowywane sushi. – Na początku robiliśmy kilka rodzajów sushi. Teraz jest ich setka. Wiele osób udało się przekonać do jedzenia surowej ryby, wielu do nas wraca i jest to miłe – mówi Wasil.
W radomskim markecie E. Leclerc na stoisku „JaToJem” oprócz sushi można kupić sałatki oraz świeżo wyciskane soki.
Najświeższe wiadomości z Radomia i regionu znajdziesz na profilu CoZaDzien.pl na Facebooku - TUTAJ.














