Cudze chwalicie swego nie znacie! To przysłowie było inspiracją do realizacji kolejnej akcji promującej lokalnych producentów i tradycje regionalne. Tym razem E.Leclerc zaprasza
w niezwykłą podróż pełną smaków i aromatów, odkryć kulinarnych i niespodzianek.
Co to takiego Rejbak Kurpiowski? Jak nafaszerować kurczaka „Po Polsku”? Co jest tajemnicą prawdziwej góralskiej Kwaśnicy czy jak przygotować klasyczne śląskie roladki – wszystko to
i wiele innych przepisów charakterystycznych dla Polskiej regionalnej kuchni będzie można znaleźć
w najnowszym katalogu zatytułowanym „Rozsmakuj się w Regionach” inaugurującym akcję „Nasze Regiony Mają Talent”. Oprócz inspiracji i przepisów, Klienci E.Leclerc znajdą w nim a także na półkach sklepowych wszystkie produkty potrzebne do przyrządzenia wyśmienitych polskich dań.
Akcja „Nasze Regiony Mają Talent” nawiązuje do rozpoczętego w kwietniu 2012 roku programu sieci handlowej E.Leclerc „Producenci lokalni”. Program ukierunkowany jest na wspieranie lokalnych producentów, co w konsekwencji przyczynia się do rozwoju lokalnego rynku.
Program „Producenci Lokalni” oparty jest na jednym z filarów naszej działalności. Pragniemy wspierać region, dostarczać klientom najlepsze lokalne produkty, realnie wpływać na zdynamizowanie rozwoju oraz wzmacnianie więzi i pogłębianie współpracy z producentami. Dla E.Leclerc ważne jest kultywowanie polskiej tradycji, , promowanie znakomitej kuchni
i regionalnych talentów – stąd pomysł na ogólnopolską akcję „Nasze Regiony Mają Talent” - komentuje Jean-Philippe Magre, Prezes E.Leclerc Polska.
Okolicznościowy katalog „Rozsmakuj się w Regionach” będzie dostępny w sklepach E.Leclerc od 8 do 20 listopada 2016r.














