W sobotę 29 kwietnia w godzinach od 11,00-16,00 nastąpi główna atrakcja festiwalu – będzie to włoska degustacja.
Za smaki będzie odpowiadać współpracująca z blogiem Gotuj z E.Leclerc znana radomska blogerka kulinarna Anna Kostema-Kaczmarek . Uczestnicy degustacji będą mogli swobodnie próbować prezentowanych potraw, poznać tajniki włoskiej kuchni i wdrożyć je w życie z pomocą uzyskanych przepisów.
Zwolennicy kuchni polskiej będą mogli włączyć do tradycyjnych przepisów ciekawe dodatki jak
na przykład przyprawy : oregano, bazylia, pieprz, estragon, tymianek, rozmaryn, oraz sery: parmezan, gongorzolę, mascarpone, mozarellę a także owoce morza i inne włoskie przysmaki.
Chcielibyśmy, aby klienci naszych sklepów poznali wszystkie odcienie kuchni włoskiej, bogatej
w różnorodne smaki, zrównoważonej i apetycznej, skomponowanej z produktów wysokiej jakości. Pragniemy, aby poczuli się w samym środku wloskiej przygody kulinarnej. Wiemy, jak bardzo Polacy cenią sobie dobre jedzenie oraz jak dużą wagę przywiązują
do przyrządzania potraw a także do poznawania sztuki gotowania. Cieszymy się, że możemy zaprezentować oryginalny włoski asortyment w atrakcyjnych cenach – mówi Thomas Renard-Chardin, prezes E. Leclerc w Radomiu..
Festiwal „Dni Włoskich ” trwający w radomskim E. Leclerc od 25 do 29 kwietnia to dobra okazja, by odkryć jak wiele łączy kuchnię polską i włoską. Smacznego!














