Wydarzenie od lat cieszy się sporym zainteresowaniem. Nie inaczej było też w piątek w siedzibie popularnego "Gastronomika". - Jestem troszkę zaskoczony liczbą przybyłych gości, ale oczywiście w aspekcie pozytywnym i bardzo się z tego cieszymy. Mamy nadzieję, że przełoży się to na zainteresowanie nie tylko wśród uczniów klas ósmych, ale też i mieszkańców Radomia - mówi Radosław Starczewski, dyrektor Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.
Tegoroczna edycja była nieco inna, bowiem organizatorzy zrezygnowali z tradycyjnego konkursu na najlepszą zupę. - Konkurs dla uczniów będzie ograniczał się jedynie do umiejętności posługiwania się nożem, którą zdobywają w ramach nauki w naszej szkole - dodaje Starczewski.
Przed zgromadzoną publicznością zaprezentowali się także szefowie kuchni kilku największych restauracji w Radomiu. Uczestnicy wydarzenia mogli spróbować przygotowanych dań, a także zapoznać się z ofertą edukacyjną szkoły w ramach dnia otwartego.
















Napisz komentarz
Komentarze