Od połowy listopada Kraft Bistro wprowadziło nową kartę menu, o której opowiada właściciel restauracji Mateusz Nowak.
- Od kilku tygodni wprowadziliśmy na stałe do oferty świeże ostrygi, które sprowadzamy bezpośrednio z Paryża. Mamy także sporo innych nowości, które zachwycą każdego smakosza oraz osoby poszukujące niebanalnych połączeń smakowych. Jedną z naszych nowości jest smażona foie gras (rodzaj przerośniętej kaczej wątróbki), którą serwujemy na karmelizowanych jabłkach w calvadosie z naszą domową tostowaną brioszką - mówi restaurator.
W Kraft Bistro w stałej ofercie znajdują się świeże trufle, które restauracja sprowadza bezpośrednio z Włoch i podaje na kilka sposobów. To nie jedyne przysmaki włoskiej kuchni, których można tam skosztować.
- Można u nas spróbować także gnocchi w kremowym sosie ze świeżą truflą czy legendarnego steka rossini, czyli steka z polędwicy wołowej podawanego z eskalopką z foie gras, świeżą truflą oraz sosem truflowym. Trzeba wspomnieć także o pączkach z mięsem kraba i dżemem z bekonu, grillowanej ośmiornicy z chorizo i czarnym sosem aioli, czy delikatnym ravioli z perliczką i truflami. Nowa karta to także nowe desery, tarta z malinami na trzy sposoby, czy domowe ptysie z kremem pistacjowym, wiśniami i gorącą czekoladą. Zapraszamy codziennie od 9 do późnych godzin nocnych - mówi Mateusz Nowak.
Kraft Bistro oferuje również możliwość organizacji imprez okolicznościowych, zarówno firmowych, jak i rodzinnych.























Napisz komentarz
Komentarze