[gallery id=1492]
Składnik, który sprawia, że ciasto serwowanej pizzy jest czerwone, owiany jest tajemnica szefa kuchni.
- Stawiamy głównie na naturalne, przede wszystkim polskie produkty. Nie możemy zdradzić składnika, który sprawia, że pizza jest czerwona, ale jest on w stu procentach zdrowy – powiedziała Paulina Walkiewicz-Bujak, właścicielka pizzerii KetchUP.
Skąd pomysł na tak oryginalny produkt?
- Kiedyś miałam okazję spróbować czarnego burgera, było to ciekawe doświadczenie. Otwierając pizzerię, chciałam również stworzyć oryginalny, wyjątkowy produkt i udało się – przyznaje właścicielka lokalu.
W menu pizzerii znajduje się ponad dwadzieścia kompozycji smakowych pizzy, istnieje również możliwość dobrania własnych dodatków. Jak przyznaje Paulina Walkiewicz-Bujak, klienci często pytają: dlaczego pizza jest czerwona?
- Padają rozmaite propozycje, począwszy od farbek, a skończywszy nawet na czerwonych sproszkowanych robaczkach. Oczywiście wyprowadzamy klientów z błędu – śmieje się szefowa KetchUP.
Co warto wiedzieć, kolorowy składnik nie zmienia smaku pizzy, jest on bardzo neutralny i tworzy jedynie wrażenia wizualne. Dla nieprzekonanych istnieje możliwość wyboru ciasta o tradycyjnej barwie.
Właścicielka lokalu nie ukrywa, że już wkrótce „kolorowe” menu w pizzerii KetchUP ma się poszerzyć. - Będziemy chcieli wprowadzić czarną pizzę i burgery. Mamy nadzieję, że ten pomysł również się sprawdzi – dodała.
W menu lokalu przy ul. Radomskiego 7 lok. 7 oprócz pizzy, znajdują się również sałatki, zupy, makarony, a także wołowe burgery. Wszystkie potrawy są do zakupienia w konkurencyjnych cenach, z możliwością dowozu do klienta. Lokal czynny jest 7 dni w tygodniu (pn. - czw. w godz. 12-22; pt.-sb. w godz. 12-23 i ndz. 14-22). Wszystkie promocje i aktualności na temat lokalu można znaleźć na Facebooku – zobacz TUTAJ.














