Do tej pory restauracja Cali specjalizowała się głównie w kuchni Tex-Mex. Teraz oferta rozszerzyła się o potrawy z Azji, Stanów Zjednoczonych i Europy. W nowym menu dominuje wołowina. Potrawy prezentował Andrzej Andrzejczak, doświadczony szef kuchni, znany również jako Dr Meat.
To jedna z najbardziej barwnych postaci polskiej sceny gastronomicznej. Jest szefem kuchni z ponad 20-letnim doświadczeniem, który gotował m.in. dla Baracka Obamy. Od lat odkrywa i redefiniuje polski street food. Wspólnie z Jerzym Sobieniakiem prowadzi dwa programy kulinarne – „M jak Mięso” i „Zgrillowani”, które można oglądać na antenie Canal+.
- Na przykład kanapka filadelfijska z USA, czyli dużo sera, grillowany antrykot, papryka i karmelizowana cebula. Mamy też kanapkę burgera bulgogi, czyli koreańską klasykę w marynacie z gochujang, olejem sezamowym, dużą ilością czosnku i chili - wylicza Andrzej Andrzejczak.
Na uroczystą prezentację nowego menu przybyło wielu radomian. Restauracja Cali znajduje się przy ul. Żeromskiego 57 i jest otwarta siedem dni w tygodniu.
Napisz komentarz
Komentarze