Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu Radio Rekord Radom 29 lat z Wami Radio Rekord Radom 29 lat z Wami
poniedziałek, 22 grudnia 2025 16:16
Reklama

Blachy do pieczenia babki – 3 modele, które warto kupić

Chcesz upiec ciasto, które będzie zachwycało swoją nietuzinkową i piękną formą? Aby Twój wypiek mógł wyglądać efektownie, potrzebujesz do tego odpowiedniego wyposażenia. W takim wypadku strzałem w dziesiątkę będą wysokiej jakości blachy do pieczenia babki. Jednak obecnie na rynku znajdziesz szeroki wybór przeróżnych produktów tego typu. Jak spośród nich wybrać te najlepsze? Czytaj dalej, a podpowiemy Ci, czym charakteryzują się ich poszczególne rodzaje.

Jakie blachy do pieczenia babki są warte Twojej uwagi?

Jeżeli liczysz na to, że polecimy Ci jeden, konkretny produkt, jesteś w błędzie. Nie ma uniwersalnego artykułu, który będzie pasował wszystkim. Najlepiej sprawdź proponowane przez nas trzy blachy do pieczenia babki i samodzielnie zdecyduj, która z nich będzie odpowiadała Twoim oczekiwaniom.

1. Blachy stalowe

Dużą popularnością wśród akcesoriów cukierniczych cieszą się stalowe formy do ciasta. Do tego typu produktów używana jest zazwyczaj stal nierdzewna lub stal węglowa. To bardzo wytrzymałe tworzywa, którym niestraszne są wgniecenia. Dzięki temu takie modele będą świetną inwestycją na lata. Najlepiej jednak wybierz artykuł, który dodatkowo pokryty jest warstwą non stick. To specjalna powłoka zapobiegająca przywieraniu ciasta. Aby nie uszkodzić takiej formy, musisz pamiętać, aby używać przy niej drewnianych lub silikonowych narzędzi.

2. Formy aluminiowe

Kolejnym produktem, który warto wypróbować, jest aluminiowa blacha do pieczenia babki. Dużą zaletą tego typu akcesoriów jest to, że szybko i równomiernie się nagrzewają. Dzięki temu będziesz mieć pewność, że Twoje ciasto będzie szybko gotowe, a przy tym będzie dobrze wypieczone ze wszystkich stron. Musisz jednak pamiętać, że nawet mimo nieprzywierającej powłoki warto dokładnie smarować taką formę tłuszczem i posypywać bułką tartą.

3. Formy silikonowe

Absolutnym hitem ostatnich lat są formy silikonowe. Tego typu produkty dostępne są w przeróżnych, często bardzo misternych kształtach. Przy tym, ze względu na właściwości tego tworzywa, wyjmowanie z nich ciasta nie powinno stanowić wielkiego problemu. W końcu silikon jest mocno elastyczny, a wypiek nie będzie do niego przywierał. To także rewelacyjne rozwiązanie dla kogoś, kto nie ma wiele miejsca na przechowywanie akcesoriów kuchennych.

Chcesz przetestować wymienione przez nas blachy do pieczenia babek? Znajdziesz je np. w e-sklepie Cake Land – https://www.cake-land.pl/pl/c/BLACHA-DO-PIECZENIA-BABKI/368. To miejsce stworzone przez pasjonatów, którzy dbają o to, aby oferować Ci wyłącznie bezpieczne artykuły najwyższej jakości. Dzięki takim akcesoriom stworzysz desery swoich marzeń!


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Chcemy, żeby nasze publikacje były powodem do rozpoczynania dyskusji prowadzonej przez naszych Czytelników; dyskusji merytorycznej, rzeczowej i kulturalnej. Jako redakcja jesteśmy zdecydowanym przeciwnikiem hejtu w Internecie i wspieramy działania akcji "Stop hejt".
 
Dlatego prosimy o dostosowanie pisanych przez Państwa komentarzy do norm akceptowanych przez większość społeczeństwa. Chcemy, żeby dyskusja prowadzona w komentarzach nie atakowała nikogo i nie urażała uczuć osób wspominanych w tych wpisach.

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama