- To będą „Czwartki ze smaczkiem”. Pierwsze takie spotkanie zatytułowane „Jedz zdrowo” odbędzie się (w sklepie) już 9 listopada o godzinie 17. Nasze „Czwartki ze smaczkiem” są skierowane do osób, które chcą zdrowo się odżywiać, sięgać po wartościowe produkty, uczyć się wybierać odpowiednie składniki a następnie przygotowywać z nich potrawy dla siebie i swoich rodzin. Dzięki wiedzy specjalistów chcemy w łatwy i przyjemny sposób edukować Radomian w kwestii żywieniowej – mówi Agnieszka Witczak- Armacińska z radomskiego E.Leclerc.
BLOGERKA O ODŻYWIANIU WEDŁUG MODELU LCHF
Gościem pierwszego spotkania będzie Aleksandra Odziemkowska, autorka bloga o odżywianiu według modelu LCHF (www.olala.lchf), zwyciężczyni Radomskiego Plebiscytu Blogowego 2017 w kategorii Najlepszy Blog Kulinarny. Aleksandra Odziemkowska zdradzi nam tajniki diety niskowęglowodanowej, wysokotłuszczowej.
Jest ona oparta jest na warzywach, mięsie, rybach- więc jest zdrowa. Jest szczególnie wskazana dla osób, które mają problemy zdrowotne np. z cukrzycą, chorobami neurologicznymi, mają nadwagę, nie umieją kontrolować ilości jedzenia i ciągle mają ochotę na coś słodkiego oraz dla osób z problemami jelitowymi.
PORADY SPECJALISTÓW
Każdy „Czwartek ze smaczkiem”, będzie poświęcony innej tematyce.
- Wspólnie ze specjalistami podpowiemy po co mają sięgnąć osoby z nietolerancją glutenu, alergicy. Będziemy między innymi uczyć radomian kupować wołowinę i przygotowywać z niej pyszności. To samo w przypadku jagnięciny, która jest zdrowa a wciąż tak mało u nas popularna. Skupimy się na owocach morza z których przygotujemy prawdziwą ucztę dla podniebienia. Jedno ze spotkań poświęcimy serom, będzie można przede wszystkim popróbować wiele ich gatunków, zajrzeć do dojrzewalni serów E.Leclerc. Wspólnie z ekspertami będziemy tłumaczyć i pokazywać jak wybierać jaja (co oznacza symbol, który się na nich znajduje, jak sprawdzić od jakiego chowu kur pochodzi jajo) i w jaki sposób je przechowywać. – mówi Agnieszka Witczak- Armacińska.
Każde spotkanie będzie składało się z krótkiej warstwy teoretycznej i praktycznej: wybór składników, przygotowanie potraw, degustacja. Będzie czas na zadawanie ekspertom pytań i przemyślane zakupy.
WASZE PRZEPISY SPRAWIĄ RADOŚĆ INNYM
Uczestnicy, po każdym spotkaniu będą mogli przygotować na bazie wiodących produktów potrawy a następnie przysyłać na nie przepisy organizatorom akcji, wraz ze zdjęciami pyszności. Te najciekawsze trafią na naszą stronę internetową, Facebooka a ich autorzy otrzymają nagrody.
„Czwartki ze smaczkiem” będą odbywać się w co drugi czwartek miesiąca (w tym roku kalendarzowym 9 i 23 listopada, 7 i 21 grudnia).
- Osoby zainteresowane udziałem w naszej akcji wszelkie informacje znajdą na Facebooku E.Leclerc Radom.
Będziemy informować o tematach spotkań i ekspertach, którzy będą je prowadzić – mówi Agnieszka Witczak-Armacińska.
Zainteresowani odżywianiem według modelu LCHF – w którego tajniki już w najbliższy czwartek w E.Leclerc wprowadzi Aleksandra Odziemkowska będą mogli uczestniczyć w spotkaniu po uprzednim zgłoszeniu. Należy kierować je na adres: [email protected]l
Liczba miejsc ograniczona.















Napisz komentarz
Komentarze