Radomskie Hale Mięsnych przy skrzyżowaniu ulic Wernera i Szarych Szeregów już otwarte. RHM to najnowocześniejsza i pierwsza tego typu hala w Polsce i czwarta w Europie. Lokalni producenci, 100 proc. polskiego kapitału, świeże produkty, atrakcyjne ceny i gwarancja jakości – to wszystko czeka na klientów.
Nowy budynek, który powstał na miejscu dawnego dworca autobusów podmiejskich ma powierzchnię ponad 5 tys. metrów. Prowadzą do niego dwa główne wejścia – od ul. Szarych Szeregów i od ul. Wernera. Na potrzeby konsumentów parter budynku został podzielony na dwie funkcjonalne strefy: producencką i usługowo-handlową. Natomiast na piętrze znajduje się strefa rozrywkowo-sportowa, gdzie do dyspozycji klientów jest siłownia i fitness oraz klub Explosion.
RHM to kompleksowy obiekt - produkty i usługi najlepszych, regionalnych marek w jednym miejscu. W strefie producenckiej klienci mają szeroki wybór sklepów (ponad 20 regionalnych producentów), w których mogą kupić świeże mięso, wędliny, ryby, drób, pieczywo, nabiał czy warzywa i owoce, przyprawy świata i słodycze. Całość na parterze uzupełnia Anadolu Kebab, kawiarnia, Delikatesy Centrum, apteka i salon fryzjerski.
Obiekt, który jest wizytówką Radomia, zapewnia 192 miejsca parkingowe niezbędne dla zabezpieczenia potrzeb klientów.
Otwarcie Radomskich Hal Mięsnych
Oto kilku najemców z którymi udało nam się porozmawiać w dniu otwarcia:
Sklep ROZIO
Angelika Rozińska, właścicielka: - Oferujemy swoim klientom bardzo szeroki asortyment produktów drobiowych najwyższej jakości, pochodzących z małej, rodzinnej ubojni w Zagórzu koło Skarżyska-Kamiennej. Dodatkowo w ofercie naszego sklepu są elementy z indyka i kiełbasa z udźca indyczego, z wiejskiego gospodarstwa.
Sklep firmowy SuperDrob
Wojciech Górka, dyrektor ds. rozwoju sieci sklepów firmowych: – W ofercie mamy zarówno wyroby mrożone, gotowe do spożycia po obróbce termicznej, jak i produkty świeże, wędliny i mięso drobiowe. Wszystkie wyroby są naszej produkcji. Naszymi odbiorcami są także klienci zagraniczni, dlatego przygotowujemy produkty, biorąc pod uwagę walory i preferencje smakowe. Nasz firma zatrudnia obecnie ok. 2 tys. osób
Zakłady Mięsne „Dobrosławów” Henryk Amanowicz
Renata Franczak, kierownik sklepu: – To firma przykładająca ogromną wagę do jakości oferowanych wyrobów, a surowiec, z którego są produkowane, pochodzi wyłącznie z Polski. Mamy bogaty asortyment, różnego rodzaju mięsa wieprzowe, wołowe. Mięso pochodzi z własnego uboju. Wędliny wędzimy w tradycyjny sposób, bez dodatku konserwantów. Cieszą się one dużą popularnością. Nasz towar jest codzienne wymieniany. Nasza marka jest coraz bardziej rozpoznawana. Jesteśmy znani już w trzech województwach.
Zakład Mięsny Wierzejki
Zdzisław Grochowski, kierownik regionalny: - Pochodzimy z terenu Lubelszczyzny. To nasz 140 sklep na obszarze trzech województw. Jesteśmy zakładem, który powstał w 1991 roku. Mamy bardzo bogaty asortyment. Klienci kupią u nas mięso wołowe, wieprzowe, wędliny i wyroby garmażeryjne. Bazujemy tylko na produkcie polskim. Mamy także własną firmę cateringową, zaopatrujemy wszelkie imprezy, chrzciny, komunie i wesela. Jesteśmy otwarci na nowe propozycje na terenie Radomia i okolic.
Zakłady Przetwórstwa Rybnego MARK
Agnieszka Kowal, właścicielka sklepu: – Firma działa na rynku rybnym od 1991 roku. Pochodzimy z Gozdu. Zajmujemy się produkcją przetworów śledziowych, które robimy na miejscu, oraz ryb wędzonych najwyższej jakości, pochodzących z własnej wędzarni. W sprzedaży mamy wiele gatunków ryb świeżych, mrożonych. Oferujemy również owoce morza oraz konserwy rybne. Gwarantujemy niepowtarzalny smak, jakość i wygląd naszych ryb. W ofercie mamy m.in. śledzie w żurawinie, z suszonymi pomidorami i cebulą czy z podgrzybkiem. Przyjmujemy także zamówienia na stoły rybne.
BIO Ryczywół
Grzegorz Lewek, właściciel sklepu: - To firma to 12 ha upraw pod szkłem, gdzie możemy kupić świeże owoce i warzywa. Naszym głównym produktem jest pomidor malinowy i inne odmiany pomidora, np. pomidor śliwkowy czy pareso. Dostępnych mamy 12 odmian pomidorów. Sprzedajemy warzywa i owoce polskie, ale też i zagraniczne, które kupujemy od stałych dostawców. Mamy także specjalną ladę chłodniczą z wytwornicą pary, aby warzywa i zioła zachowały świeżość.
KS, RHM / fot. Szymon Wykrota