„Kuchnia społeczna” to spotkania kulinarne tworzone przez uczestników. - Chodzi o wymianę doświadczeń, przepisów oraz pomysłów dotyczących odżywiania i przygotowywania potraw na bazie roślin. Na spotkaniu obowiązuje zasada szwedzkiego stołu – mówi Mateusz Kiełczyński ze Stowarzyszenia Droga Mleczna.
Spotkanie odbędzie się w restauracji Gruszki na Wierzbie. - Wystarczy przygotować dowolną potrawę roślinną i umieść ją na wspólnym stole. Chcemy pokazać wszystkim, jak różnorodna może być kuchnia wegańska. Prosimy o przygotowanie potraw wegańskich, czyli niezawierających produktów pochodzenia zwierzęcego takich jak: mięso, ryby, jajka, mleko, masło, sery, miód, żelatyna itp – wyjaśnia Kiełczyński.
Jak wyjaśniają organizatorzy, w wydarzeniu mogą wziąć udział także osoby, które dopiero chcą zapoznać się z kuchnią wegańską. Po zapłaceniu 10 zł będzie można posmakować potraw przygotowanych przez innych.
Kiedy i o której: niedziela, 24 września w godz. 12-14.
Gdzie: Gruszki na Wierzbie, ul. Żeromskiego 60.
Najświeższe wiadomości z Radomia i regionu znajdziesz na profilu CoZaDzien.pl na Facebooku - TUTAJ.















