Dla wszystkich kandydatek, które zakwalifikowały się do kolejnego etapu, zostały przygotowane bonusowe warsztaty kulinarne. Podczas nich ćwierćfinalistki uczyły się przygotowywać tradycyjne dania azjatyckie. Mogły także spróbować egzotycznych potraw. - Pierwszy raz w życiu jadłam ostrygi, a te warsztaty były dla mnie bardzo ciekawym doświadczeniem - powiedziała nam Zuzanna Sulima, uczestniczka plebiscytu.
Warsztaty odbywały się pod okiem doświadczonej szefowej kuchni restauracji PaTaThai. Instruktorka pochodzi z Tajlandii, dlatego przekazywana wiedza była z pierwszej ręki. - Dziewczyny miały dziś okazję przygotować jedną z najbardziej popularnych potraw kuchni tajskiej, jaką są fresh spring rolls. Składają się one z papieru ryżowego, krewetek i warzyw z dodatkiem różnego rodzaju sosów. Szefowa kuchni, która prowadziła warsztaty pochodzi z Bangkoku, czyli z samej stolicy Tajlandii - tłumaczy Mateusz Smolaga, menager restauracji PaTaThai.
Poza warsztatami kulinarnymi kandydatki mogły posłuchać od menagera restauracji o różnych rodzajach wina i o sposobach ich degustacji.
Już w najbliższy czwartek (22.02) ćwierćfinaliści plebiscytu Mister Studniówek 2024 będą również mogli wziąć udział w warsztatach kulinarnych. Na naszym portalu każdego dnia trwa głosowanie w poszczególnych starciach między ćwierćfinalistami. Wyniki głosowania pozwolą wyłonić półfinalistów.















Napisz komentarz
Komentarze