PaTaThai to koncept restauracyjny oferujący najwyższej jakości, tradycyjną tajską kuchnię. Nowoczesne wnętrze lokalu połączone z otwartą kuchnią kreuje swobodną atmosferę i potwierdza autentyczność przygotowywanych dań.
Podczas festiwalu będzie okazja, aby spróbować:
1 SET:
Przystawka: Keaw Nueng (ręcznie lepione pierożki wonton gotowane na parze i serwowane z ciemnym sosem sojowym)
Danie główne: Gai Phad Med Mamuang Himmaphan (smażony na woku soczysty kurczak z dodatkiem kolorowej papryki, cebuli i grzybów w intensywnym słodko-słonym sosie z chrupiącymi owocami nerkowca).
2 SET:
Danie główne: Phad Thai - najbardziej znana na świecie potrawa kuchni tajskiej (smażony makaron ryżowy w sosie stanowiącym połączenie delikatnie kwaśnej pasty z owoców tamaryndowca ze słodyczą cukru palmowego, uzupełnionym tofu, kawałkami kurczaka, kiełkami fasoli mung, jajkiem i czerwoną cebulą. Serwowany z limonką, płatkami suszonego chili, szczypiorkiem i orzechami ziemnymi).
Deser: Sakhu Nam Kathi - klasyczny tajski deser na bazie tapioki i mleka kokosowego podawany z kawałkami świeżych owoców. Charakterystyczna struktura tapioki nadaje deserowi elastycznej i jędrnej formuły w kształcie okrągłych małych perełek.
PaTaThai ul. Żeromskiego 42.
Zestaw 1 SET: 30 zł.
Zestaw 2 SET: 30 zł.













