- Święto wina to coroczna impreza, czasie której nasi klienci mogą spróbować różnego rodzaju wina - mówi Robert Grzanka, manager w sklepie E.Leclerc. - Stawiamy też na dobre, zdrowe jedzenie. Można podglądać jak przygotowuje potrawy Anna Kosterna-Kaczmarek, autorka bloga "Czosnek w pomidorach", a sushi przygotowuje nasz mistrz sushi Tomasz Wasil.
Blogerka przyrządzała owoce morza. - Są krewetki i tatar z łososia podawany na na grzance z dipem z awokado i ostrym sosem. Bardzo lubię owoce morza, dlatego często je proponuję - mówiła Anna Kosterna-Kaczmarek.
Tomasz Wasil, prowadzący stoisko Jatojem Sushi w E.Leclerc: - Dziś przygotowaliśmy bardzo dużo potraw, zaczynając od łososia, ośmiornicy, tuńczyka po grillowane homary.
Zarówno jedzenie jak i wina zdobywały uznanie gości. - Podoba mi się tu. Mam okazję popróbować win z całego świata. Jedzenie jest bardzo dobre. Polecam sushi - mówił Bartosz Wcisło.




Celem wydarzenia była także promocja karty lojalnościowej. - Karta jest takim prezentem od nas - mówiła Małgorzata Kwat, marketingowiec z E.Leclerc. - Program polega na tym, że przy kolejnych zakupach są zbierane na karcie pieniądze. Np. za wydanie 210 zł na kartę wraca 6 zł. Są też w sklepie oznaczone produkty, z których określone kwoty zostają na karcie. Osoba, która uzbiera 1000 zł. dostaje od nas kartę VIP. A ona upoważnia do brania udziału w różnych wydarzeniach, prezentacjach czy degustacjach takich jak ta dzisiejsza. Będziemy też przygotowywać niespodzianki dla posiadaczy karty VIP.
Targi wina w sklepie E.Leclerc trwają do niedzieli, 6 listopada.














