Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu Radio Rekord Radom 29 lat z Wami Radio Rekord Radom 29 lat z Wami
czwartek, 25 grudnia 2025 03:28
Reklama

Zobacz, jak powstają prawdziwe croissanty

Wiele cieniutkich warstw i prawdziwe masło, to sekret croissantów, które królują na francuskim stole i są symbolem tego romantycznego kraju. Tym chrupiącym kąskiem raczą się codziennie tysiące smakoszy, popijając aromatyczną kawę.

„Croissant” po francusku oznacza rogalik, co odnosi się bezpośrednio do natury księżyca, który jest symbolem imperium otomańskiego. W radomskim E.leclerc takie croissanty przygotowywane są od podstaw w cukierni E.leclerc. Według oryginalnej receptury francuskiego mistrza cukiernictwa. Tylko świeży zapewnia niepowtarzalny maślany smak, chrupką skórkę i mięsiste wnętrze. Zobaczcie sami.


Poza tradycyjnymi croissantami, są jeszcze z nadzieniem mango, malinowym, pistacjowym i czekoladowym.
19 i 20 marca radomski E.leclerc przygotował dla klientów niespodziankę, będzie można posmakować francuskie rogaliki i wybrać dla siebie ulubiony rodzaj. Dla tych, którzy mają kartę bonus E.leclec kupując dwa crossanty smakowe, trzeci otrzymają gratis. Podobno Croissant i kawa to najlepszy sposób na rozpoczęcie dnia.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Chcemy, żeby nasze publikacje były powodem do rozpoczynania dyskusji prowadzonej przez naszych Czytelników; dyskusji merytorycznej, rzeczowej i kulturalnej. Jako redakcja jesteśmy zdecydowanym przeciwnikiem hejtu w Internecie i wspieramy działania akcji "Stop hejt".
 
Dlatego prosimy o dostosowanie pisanych przez Państwa komentarzy do norm akceptowanych przez większość społeczeństwa. Chcemy, żeby dyskusja prowadzona w komentarzach nie atakowała nikogo i nie urażała uczuć osób wspominanych w tych wpisach.

Komentarze

Reklama