Telewizyjna ekipa swoją podróż rozpoczęła od wizyty we Wrzosie, gdzie Stowarzyszenie Wrzosowisko zaprezentował swoje specjały kulinarne, opowiadając o walorach odżywczych papryki i jej powszechnym zastosowaniu w codziennej diecie. Nie zabrakło też wspólnego biesiadowania przy śpiewach zespołu folklorystycznego Wrzosowianki.
Kolejnym przystankiem ekipy było gospodarstwo paprykowe u Małgorzaty Guźlińskiej w Dębie, która opowiedziała nie tylko o trudach uprawy, ale i o właściwościach zdrowotnych papryki. Na zakończenie wizyty, Elżbieta Bień z Cateringu Camelot przyrządziła wspólnie z kucharzem dżem z papryki. Mikołaj Rey to kucharz, który występuje w wielu kulinarnych programach telewizyjnych. Prywatnie jest potomkiem słynnego polskiego poety, Mikołaja Reja. Wizyta ekipy telewizyjnej i przygotowanie programu to niewątpliwie bardzo duża promocja wizerunkowa dla Przytyka oraz mieszkańców miejscowości, w których były kręcone zdjęcia. Emisja programu zaplanowana jest we wrześniu. Dokładny termin zostanie podany w najbliższych dniach.















Napisz komentarz
Komentarze