Czy lubicie świeży chleb, taki z chrupiącą skórką? Czy wiecie jak upiec chleb na zakwasie? Tego wszystkiego będzie można dowiedzieć się podczas poniedziałkowych warsztatów.
Ekspertem będzie tym razem Anna Lipiec, która prowadzi wraz z mężem Robmłym, gdzie sprzedaje mąki z własnego przemiału, żywność ekologiczną i własnoręcznie wypiekany chleb na zakwasie. Prywatnie, zaangażowana mama, konstruktor latawców i motocyklistka.
Podczas spotkania uczestnicy tradycyjne otrzymają receptury na zakwas, jak również będą mogli spróbować pysznego świeżego chleba pani Anny.
Zapisy na warsztaty odbywają się w restauracji "Gruszki na wierzbie" ul. Żeromskiego 60 lub przez zgłoszenia na adres: [email protected]. W zgłoszeniu należy przesłać następujące informacje: imię i nazwisko oraz numer kontaktowy.
Liczba miejsc jest ograniczona. Udział w projekcie jest bezpłatny. Zadanie dofinansowane ze środków z budżetu Województwa Mazowieckiego.
Organizatorem wydarzenia jest Stowarzyszenie Droga Mleczna. Warsztaty odbędą się w poniedziałek, 18 listopada, o godz. 17.30 w restauracji "Gruszki na wierzbie" ul. Żeromskiego 60.















Napisz komentarz
Komentarze