Wielkie gotowanie rozpocznie się o godzinie 11. W sklepie stanie wysepka na której dominować będą francuskie przysmaki.
- Kuchnia francuska jest znana i ceniona na całym świecie. Nie jest tajemnicą, że Francuzi traktują swoje potrawy i produkty jako część światowego dziedzictwa – mówi Agnieszka Witczak- Armacińska, marketing & public relations manager E.Leclerc Radom.
Benoit Savarre, który na co dzień pracuje w E.Leclerc Radom przygotuje flammekueche i quiche lorraine. To pewnego rodzaju tarty, wypieki w formie placka składającego się ze słonego, kruchego ciasta i wytrawnego nadzienia.
AROMAT DAŃ
Aromat francuskich pyszności będzie rozchodzić się po całym sklepie i z pewnością na stoisko z francuskimi specjałami oraz kulinarną wyspę przywiedzie smakoszy kuchni znad Loary.
LEKKA I PYSZNA KUCHNIA FRANCUSKA
- Organizując Tydzień Francuski, chcemy naszych klientów utwierdzić w przekonaniu, że kuchnia naszych zagranicznych sąsiadów jest delikatna, lekka, wysublimowana, fantazyjna a przede wszystkim bardzo smaczna. To okazja by każdy mógł spróbować przeróżnych specjałów i wybrać te które smakują mu najlepiej. Co ważne w dniach, kiedy trwa Festiwalu Kuchni Francuskiej produkty kuchni francuskiej można kupić w atrakcyjnej cenie – mówi Agnieszka Witczak-Armacińska.
Podczas festiwalu klienci hipermarketu przy ulicy Toruńskiej 1 mogą spróbować francuskich wędlin, serów, przekąsek.
- Na uwagę zasługują takie pyszności jak pieczeń wiejska z zielonym pieprzem, Mortadela z Montorsi, suszona, wieprzowa kiełbasa, foie gras, rozmaite tarty, pasty. Będzie można pokusić się po chrupiące, ukochane przez Polaków bagietki, rozpływające się w ustach croissanty, jedne powstają w piekarni E.Leclerc, drugie w Cukierni E.Leclerc czy serami takimi jak: Marechal, Emmental, Mimolette czy Comte – mówi Agnieszka Witczak- Armacińska.
























Napisz komentarz
Komentarze