Warsztaty odbyły się w ramach projektu „Pasja tworzenia i promowania smaków na uniwersytecie” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach projektu grantowego LGD „Razem dla Radomki” pn. „Promocja i rozwój obszarów wiejskich” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-202 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich. Warsztaty cieszyły się dużym powodzeniem i zaangażowaniem uczestników.
Reklama
Wolanów. Warsztaty serowarskie w GCK
Nowym doświadczeniem kulinarnym dla uczestników Uniwersytetu Trzeciego Wieku były warsztaty serowarskie poprowadzone przez utytułowanego serowara z Żuław – Krzysztofa Jaworskiego. Grupa projektowa uczyła się podstaw wytwarzania serów podpuszczkowych, uważnie słuchała wskazówek w celu samodzielnego wykonania produktu finalnego jakim jest ser.
- 11.10.2018 14:06
Reklama















Napisz komentarz
Komentarze