Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu Radio Rekord Radom 29 lat z Wami Radio Rekord Radom 29 lat z Wami
piątek, 5 grudnia 2025 16:05
Reklama

Warsztaty kulinarne w Nihil Novi

W sobotnie popołudnie w hotelu Nihil Novi szef kuchni hotelu, Adam Pabis, poprowadził warsztaty kulinarne. Była zupa cebulowa w stylu włoskim, deser z nasionami chia i kurczak w białym winie.

- Zupa cebulowa będzie z szynką parmeńską, całość wykończymy masłem, żeby osiągnąć aksamitny smak, a na koniec dodamy tymianek. Na deser modne ostatnio nasiona chia, pochodzące ze Środkowej Ameryki. Podamy je z mlekiem kokosowym i słodką śmietaną. Do tego przygotowujemy sos malinowy i podamy świeże truskawki. Ponadto będzie kurczak, w stylu francuskim, w białym winie i z dodatkiem rozmarynu, groszku i bekonu. To fajna propozycja na szybkie, jednogarnkowe danie w domu. A kiedy potrawy będą gotowe uczestnicy będą mogli zjeść to co zrobili - opowiada Adam Pabis.



Na warsztaty przyszło kilka osób, wśród nich Jakub, który udział w wydarzeniu wziął razem  żoną. - Przyszedłem tu, bo w domu eksperymentujemy ze zdrowym jedzeniem i szukam nowych rzeczy.  W Radomiu nie ma kursu gotowania, przynajmniej nie spotkałem się. To dobrze spędzony czas i zapewne wrócę jeszcze - zapewniał.

To pierwsze warsztaty kulinarne w hotelu Nihil Novi. - Planujemy je robić raz na miesiąc, ale jeśli będą chętni, to będziemy je organizować nawet raz w tygodniu - mówi szef kuchni.

Koszt uczestnictwa w warsztatach waha się od 50 do 80 zł. 



Podziel się
Oceń

Reklama
ReklamaElmas wędliny
Reklama
ReklamaSalon Oświetleniowy Mirat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama