
- Zupa cebulowa będzie z szynką parmeńską, całość wykończymy masłem, żeby osiągnąć aksamitny smak, a na koniec dodamy tymianek. Na deser modne ostatnio nasiona chia, pochodzące ze Środkowej Ameryki. Podamy je z mlekiem kokosowym i słodką śmietaną. Do tego przygotowujemy sos malinowy i podamy świeże truskawki. Ponadto będzie kurczak, w stylu francuskim, w białym winie i z dodatkiem rozmarynu, groszku i bekonu. To fajna propozycja na szybkie, jednogarnkowe danie w domu. A kiedy potrawy będą gotowe uczestnicy będą mogli zjeść to co zrobili - opowiada Adam Pabis.




Na warsztaty przyszło kilka osób, wśród nich Jakub, który udział w wydarzeniu wziął razem żoną. - Przyszedłem tu, bo w domu eksperymentujemy ze zdrowym jedzeniem i szukam nowych rzeczy. W Radomiu nie ma kursu gotowania, przynajmniej nie spotkałem się. To dobrze spędzony czas i zapewne wrócę jeszcze - zapewniał.
To pierwsze warsztaty kulinarne w hotelu Nihil Novi. - Planujemy je robić raz na miesiąc, ale jeśli będą chętni, to będziemy je organizować nawet raz w tygodniu - mówi szef kuchni.
Koszt uczestnictwa w warsztatach waha się od 50 do 80 zł.














