Radio Rekord Radom 29 lat z Wami Radio Rekord Radom 29 lat z Wami
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjEiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjEiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=

Festiwal włoskich smaków znów w E.Leclerc

Festiwal włoskich smaków znów w E.Leclerc

Wszyscy amatorzy włoskiej kuchni niecierpliwie czekali na ten moment. 12 kwietnia rusza pierwszy w tym roku festiwal „Dni Włoskie”. Nadarzy się okazja, by spróbować wielu dań o melodyjnych nazwach i być może zacząć dłuższy romans ze smakami kraju spaghetti , pizzy i wina

Kwiecień w radomskim E.Leclerc będzie należał do kuchni z Półwyspu Apenińskiego. Od 12 do 17 kwietnia, odkrywców smaków czekają rozmaite makarony, sery i wędliny to tylko niektóre z przygotowanych smakołyków degustacji. Większość przysmaków powstaje na miejscu w oparciu o oryginalne włoskie przepisy – pizze, lazanie i spaghetti, tiramisu czy panna cotta. Spróbować będzie można typowo włoskiego pieczywa jak np. ciabaty.

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjciIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjciIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+
W sobotę 16 kwietnia od 11 do 16 w godzinach od 11,00-16,00 nastąpi główna atrakcja festiwalu – będzie to włoska degustacja. 

Za smaki będzie odpowiadać znana radomska blogerka kulinarna – autorka bloga „Czosnek w Pomidorach”– Anna Kostema-Kaczmarek. Uczestnicy degustacji będą mogli swobodnie próbować prezentowanych potraw, poznać tajniki włoskiej kuchni i wdrożyć je w życie z pomocą uzyskanych przepisów.

Zwolennicy kuchni polskiej będą mogli włączyć do tradycyjnych przepisów ciekawe dodatki jak na przykład przyprawy : oregano, bazylia, pieprz, estragon, tymianek, rozmaryn, oraz sery: parmezan, gongorzolę, mascarpone, mozarellę a także owoce morza i inne włoskie przysmaki.

Pomocą w odkrywaniu nowych smaków okaże się z pewnością wydany specjalnie na tę okazję katalog.

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjQxIiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjQxIiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K

Chcielibyśmy, aby klienci naszych sklepów poznali wszystkie odcienie kuchni włoskiej, bogatej w różnorodne smaki, zrównoważonej i apetycznej, skomponowanej z produktów wysokiej jakości. Pragniemy, aby poczuli się w samym środku włoskiej przygody kulinarnej. Wiemy, jak bardzo Polacy cenią sobie dobre jedzenie oraz jak dużą wagę przywiązują do przyrządzania potraw a także do poznawania sztuki gotowania. Cieszymy się, że możemy zaprezentować oryginalny włoski asortyment w atrakcyjnych cenach – mówi Thomas Renard, prezes E. Leclerc w Radomiu..

Festiwal „Dni Włoskich ” trwający w radomskim E.Leclerc od 12 do 17 kwietnia to dobra okazja, by odkryć jak wiele łączy kuchnię polską i włoską. Smacznego!

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjMiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjMiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=

#WieszPierwszy

Najnowsze wiadomości

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE1IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE1IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K

Najczęściej czytane

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE5IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE5IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K

Polecamy