Radio Rekord Radom 29 lat z Wami Radio Rekord Radom 29 lat z Wami
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjEiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjEiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=

Mateusz Nowak twarzą marketu Piotr i Paweł

Mateusz Nowak twarzą marketu Piotr i Paweł

Mateusz Nowak, radomianin, kucharz i półfinalista czwartej edycji kulinarnego programu telewizyjnego „MasterChef” został twarzą ogólnopolskiej sieci marketów „Piotr i Paweł”. 

W sobotę, „od kuchni” mogliśmy śledzić poczynania Mateusza Nowaka na planie zdjęciowym, gdzie przygotowywał swoje popisowe dania.  - Aktualnie kręcimy zdjęcia do atelier Piotra i Pawła. Co tydzień będą one publikowane na stronie razem z moimi autorskimi przepisami, które mają zainspirować i zachęcić ludzi do eksperymentowania i do gotowania – wyjaśnia Mateusz.

Jego przygoda i współpraca z  ogólnopolską siecią  „Piotr i Paweł” zaczęła się w grudniu ubiegłego roku, gdzie wówczas Mateusz przygotowywał pokaz kulinarny i pokazywał klientom radomskiego marketu Piotr i Paweł, jak przyrządzić ciekawe i smaczne dania na wigilijny stół. Jego pokaz bardzo się spodobał. – Po tym pokazie skontaktowała się ze mną centrala działu marketingu i udało mi się podpisać kontrakt na współpracę z ogólnopolską siecią sklepów Piotr i Paweł – dodaje kucharz.

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjciIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjciIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+

Mateusz teraz będzie przygotował pokazy w całej Polsce. Każdy fan Mateusza i szukający inspiracji w gotowaniu będzie mógł spotkać go w marketach sieci Piotr i Paweł na terenie całego kraju.

Na planie zdjęciowym sesji Mateusza Nowaka, uczestnika programu MasterChef


Uczestnik MasterChefa zdradził nam, jakie potrawy przygotowywał podczas pierwszej sesji. – Są to potrawy związane z Wielkanocą. Dwie z nich są stricte obiadowe, a trzecia to potrawa śniadaniowa. Będą to jajka zapiekane w kokilkach z tostem, do tego trochę awokado. Trochę inne spojrzenie na świąteczne śniadanie. Myślę, że warto śledzić atelier i patrzeć, co tam się pojawia, bo mimo tego, że przedstawiane przepisy będą proste, to będę starał się, aby nie były one takie oczywiste – wyjaśnia.

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjQxIiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjQxIiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K

Mateusz Nowak przyznał, że inspiracje do gotowania czerpie z życia codziennego, obserwacji świata i podróży.  Jego najbliższy pokaz gotowania odbędzie się już 5 marca w Pile w "Piotr i Paweł". 

- Śledźcie media społecznościowe na Facebooku i na Instagramie. Z każdym tygodniem do końca roku będą tam publikowane przepisy i informacje o najbliższych pokazach – zachęca Mateusz. 


PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjMiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjMiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=

#WieszPierwszy

Najnowsze wiadomości

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE1IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE1IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K

Najczęściej czytane

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE5IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE5IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K

Polecamy