Radio Rekord Radom 29 lat z Wami Radio Rekord Radom 29 lat z Wami
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjEiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjEiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=

Zobacz, jak zmienił się radomski E.Leclerc

Zobacz, jak zmienił się radomski E.Leclerc

Zmienił się wystrój stoisk, kolorystyka oraz ich wyposażenie. Klienci np. dzięki otwartej kuchni smaków, gdzie powstają dania kuchni tradycyjnej i nowoczesnej oraz catering mogą przyjrzeć się procesowi ich powstawania – gotowaniu, krojeniu, dekorowaniu. Podobnie jest w piekarni czy masarni, gdzie przez przeszklone szyby możemy obserwować pracę doświadczonych masarzy czy piekarzy, śledząc krok po kroku powstawanie produktów, które trafiają później na sklepowe półki i do koszyków klientów.

Nowe działy podobają się klientom. Mogę teraz robić zakupy w komfortowych warunkach. Przebudowane działy dały możliwość wyeksponowania całej gamy oferowanych produktów, najlepszych marek.

E.Leclerc może poszczycić się produkcją własną. Posiada własną piekarnię, cukiernię, masarnię, wędzarnię wędlin, wędzarnię ryb (jedyna taka w Radomiu, po świeże, ciepłe ryby można przyjść od poniedziałku do soboty w godzinach 13-15), sushi pod marką JaToJem Sushi oraz kuchnię smaków, która przygotowuje każdego dnia świeże potrawy kuchni tradycyjnej (regionalnej) i nowoczesnej (także na zamówienia) a także cateringi okolicznościowe (Cerrad Czarni Radom, Radomka Radom, wigilie firmowe, imieniny, urodziny....) oraz przygotowuje dietę Fres&Fit (z dowozem do zamawiającego).

 

http://www.cozadzien.pl/zdjecia/eleclerc-nabral-nowego-wygladu/47045

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjciIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjciIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+

 

Cukiernia E.Leclerc może poszczycić się własną produkcją ciast, ciasteczek, makaroników, tortów, deserów. To oznacza, że są one przygotowywane na miejscu a cechuje je najwyższa jakość (bez konserwantów i utrwalaczy świeżości). Powstają w oparciu o sprawdzone receptury. Cukiernia oferuje asortyment na każdą okazję, także na indywidualne zamówienia klientów: na urodziny, bankiety, wesela, komunie i wiele innych. Nowością, która zyskała uznanie nawet najbardziej wymagających smakoszy są musy wykonane na naturalnych składnikach: owocach i śmietanie. Lekka konsystencja sprawia, że musy rozpływają się w ustach.

 

Radomski E.Leclerc oferuje tradycyjne wędliny, wykonane według sprawdzonych receptur w wędzarni, która znajduje się na miejscu. Tu każdy etap wytwarzania cechuje dbałość o szczegóły. Nie ma dobrej kiełbasy czy wędzonki bez najwyższej jakości mięsa i przypraw. Dlatego mięso pozyskiwane jest od lokalnych hodowców, z lokalnych ubojni. Nie stosujemy substancji mięsozastępczych. W wędzarni E.Leclerc peklowanie mięsa do produkcji kiełbas a także szynek odbywa się według dwóch metod: "na mokro" i "na sucho" bez nastrzykiwania, a wymagany czas peklowania to od 3 dni do 2 tygodni. Po upływie tego czasu szynki wiązane są ręcznie, bawełnianą przędzą wędliniarską a kiełbasy nadziewane w jelita. Po nadzianiu jelit mięsem formowanie gotowych kiełbas odbywa się ręcznie. Wyroby są wędzone tradycyjnymi metodami, co prawda w atmosie, ale ze specjalną przystawką, która umożliwia użycie dymu wytworzonego z drewna olchowego. Radomianie zajadają się między innymi: pasztetem swojskim, kiełbasą kruchą, kiełbasą pieczoną wiejską, szynką wędzoną, ogonówką wędzoną, boczkiem wędzonym, baleronem wędzonym; wędlinami pieczonymi: szynką, karczkiem, boczkiem extra paski, baleronem....

 

Czy wiecie, że w E.Leclerc działa Wędzarnia Ryb? To pierwsza taka wędzarnia ryb w Radomiu. Każdego dnia - od poniedziałku do soboty wędzimy ryby. Po świeże i ciepłe możesz przyjść w godzinach 13-15 (od pn. do sob). Ryby wędzimy na ciepło i zimno. Każdego dnia inna rybka. Oferujemy: łososia, dorsza, makrelę, pstrąga, trewala, karpia, śledzia pikling...

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjQxIiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjQxIiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K

 

Przed nami długi, majowy weekend i czas na grilla. Masarnia E.Leclerc oferuje pyszności, które tworzy od podstaw z najlepszej jakości mięsa, dodając odpowiednie przyprawy. Warto wspomnieć o soczystej karkówce - porcji mięsa w aromatycznych przyprawach, szaszłykach drobiowych - połączenie fileta kurczaka, świeżej papryki i cebuli oraz Mergezach wołowo- jagnięcych, to smakołyk, który przywędrował do nas z zagranicy i zyskał sobie zwolenników. W Radomiu Mergezy można kupić tylko w E.Leclerc. Wszystkie propozycje na grilla powstają od podstaw w naszej Masarni Są ręcznie robione, zawsze świeże, bez konserwantów.

 

We Francji przykłada się wielką wagę do serów. Ze względu na istnienie ponad 500 rodzajów francuskiego żółtego sera, receptury oraz tajniki ich wyrabiania są tajnie strzeżone przez producentów. Ich wspaniała jakość spowodowana jest tym, że przy ich produkcji zachowywane są bardzo rygorystyczne wymagania, które są kontrolowane przez specjalne instytucje. Sery które charakteryzują się najwyższą jakością mają na swoich opakowaniach napis AOC, czyli skrót od ''Appelation d'Origine Controlée''. Oznacza on że dany ser pochodzi z określonego regionu Francji, dojrzewał zgodnie z tradycją oraz ściśle ustalonymi wymaganiami. Do wymagań zaliczamy nie tylko teren, na którym musi być pasione bydło, ale również rasę bydła, karmę, porę wyrobu, metodę produkcji sera, sposób przechowywania. W radomskim E.Leclerc na Dziale Sery, który znajduje się w przeszklonym miejscu w centrum sklepu, można kupić kilkadziesiąt gatunków oryginalnych, francuskich serów najbardziej odpowiadającym naszym gustom (gustom Polaków). Są wśród nich m.innymi: Marechal - wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa przez 5 miesięcy a w połowie tego okresu nacierany jest mieszanką ziół prowansalskich, która nadaje mu wygląd i smak. Emmental - wytwarzany z surowego mleka, pochodzącego od krów karmionych wyłącznie trawą i sianem. Podczas dojrzewania ser przechodzi z piwnic do piwnic. Mimolette - wytwarzany z krowiego mleka, odciskany a następnie gotowany. Jego dojrzewanie trwa od 6 do 24 miesięcy w suchym i ciemnym pomieszczeniu. Comte - jeden z najbardziej docenianych serów we Francji. Wytwarzany mleka krów wypasanych na stokach gór Jurajskich. Jego dojrzewanie trwa od 3 miesięcy do 2 lat. Jego smak i aromat zależy od pory roku, podczas której jest produkowany. Cantal – jeden z najstarszych serów francuskich wytwarzanych w Owernii. Zawiera 45 procent tłuszczu i jest półtwardy. Powstaje z surowego mleka.

Chcemy, żeby nasze publikacje były powodem do rozpoczynania dyskusji prowadzonej przez naszych Czytelników; dyskusji merytorycznej, rzeczowej i kulturalnej. Jako redakcja jesteśmy zdecydowanym przeciwnikiem hejtu w Internecie i wspieramy działania akcji "Stop hejt".

Dlatego prosimy o dostosowanie pisanych przez Państwa komentarzy do norm akceptowanych przez większość społeczeństwa. Chcemy, żeby dyskusja prowadzona w komentarzach nie atakowała nikogo i nie urażała uczuć osób wspominanych w tych wpisach.

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjMiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjMiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=

#WieszPierwszy

Najnowsze wiadomości

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE1IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE1IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K

Najczęściej czytane

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE5IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE5IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K

Polecamy