Radio Rekord Radom 29 lat z Wami Radio Rekord Radom 29 lat z Wami
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjEiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjEiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=

Festiwal francuskich smaków znów w E.Leclerc

Festiwal francuskich smaków znów w E.Leclerc

Początek marca w radomskim E.Leclerc będzie należał do kuchni znad Loary. Od 7 do 12 marca na odkrywców smaków czekają rozmaite sery – camambert les croises, bleu czy coulommiers to tylko niektóre z nich. Większość przysmaków powstaje na miejscu w oparciu o oryginalne francuskie receptury – rogaliki z nadzieniem, tarty, i francuskie tosty – wszystko to, na życzenie w wersji słodkiej lub słonej.

W sobotę 11 marca od godz. 11,00 do 16,00 nastąpi główna atrakcja festiwalu – będzie to francuska degustacja. Za smaki będzie odpowiadać współpracująca z blogiem „Gotuj z E.Leclerc”,  znana w Radomiu blogerka kulinarna – Anna Kostema-Kaczmarek,. Uczestnicy degustacji będą mogli swobodnie próbować prezentowanych potraw, poznać tajniki francuskiej kuchni i wdrożyć je w życie z pomocą uzyskanych przepisów.

Zwolennicy kuchni polskiej będą mogli włączyć do tradycyjnych przepisów ciekawe dodatki jak na przykład cebulki marynowane, szparagi białe i zielone w zalewie, sos pesto czy oliwki a nawet mniej znane w naszym kraju owoce palmy dżemowej. Nie trzeba przecież rezygnować z przyzwyczajeń, jeśli łatwo można je wzbogacić.

Pomocą w odkrywaniu nowych smaków okaże się z pewnością wydany specjalnie na tę okazję przewodnik.

Chcielibyśmy, aby klienci naszych sklepów poznali wszystkie odcienie kuchni francuskiej, bogatej w różnorodne smaki, zrównoważonej, apetycznej i wykwintnej, skomponowanej z produktów wysokiej jakości. Pragniemy, aby poczuli się w samym środku francuskiej przygody kulinarnej. Wiemy, jak bardzo Polacy cenią sobie dobre jedzenie oraz jak dużą wagę przywiązują 
do przyrządzania potraw a także do poznawania sztuki gotowania. Cieszymy się, że możemy zaprezentować oryginalny francuski asortyment w atrakcyjnych cenach – mówi Thomas Renard, prezes E.Leclerc w Radomiu..

Festiwal „Dni Francuskie” trwający w radomskim E.Leclerc od 7 do 12 marca to dobra okazja, by odkryć jak wiele łączy francuską „cuisine” z polską kuchnią. Bon apetit!

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjMiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjMiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=

#WieszPierwszy

Najnowsze wiadomości

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE1IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE1IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K

Najczęściej czytane

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE5IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE5IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K

Polecamy