Radio Rekord Radom 29 lat z Wami Radio Rekord Radom 29 lat z Wami
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjEiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjEiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=

Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich

Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich






PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjciIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjciIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+


Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich istnieje od 1947 roku. Kształci młodzież w różnych zawodach z zakresu gastronomii, hotelarstwa i turystyki.

Kształcenie praktyczne odbywa się w pracowniach szkolnych oraz obiektach świadczących usługi hotelarskie, gastronomiczne i turystyczne w kraju i za granicą.

Do dyspozycji uczniów oferujemy pracownie:

- technologiczno-żywieniowe,
- technologii gastronomicznej z obsługą konsumenta,
- hotelarską,
- produkcji i techniki cukierniczej,
- komputerowe ze stałym dostępem do Internetu,
- ekonomiczną i techniki biurowej,
- Centrum Informacji Multimedialnej,
- gabinety językowe i pracownie przedmiotowe,
- sale gimnastyczne, siłownię i boisko

W ramach szkolenia pracownie prowadzą działalność produkcyjną w zakresie:

  • przygotowania i wydawania posiłków obiadowych dla uczniów i konsumentów,
  • przygotowania i obsługi przyjęć okolicznościowych oraz bankietów na zamówienie,
  • wyrobu produktów garmażeryjnych,
  • organizacji wyżywienia i zakwaterowania dla gości zagranicznych goszczących w naszej szkole.

W pracowni technologii gastronomicznej z obsługą konsumenta uczniowie poznają tajniki:

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjQxIiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjQxIiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K
  • właściwej obsługi gościa,
  • przyjmowania i rejestrowania zamówienia,
  • projektowania, aranżacji sal i pomieszczeń konsumpcyjnych,
  • oceny jakości, dekoracji i estetyki podawanych potraw.

Organizacja zajęć obsługi konsumenta odbywa się z możliwością podawania potraw przygotowanych przez uczniów na zajęciach praktycznych.

W pracowni produkcji cukierniczej uczniowie zajmują się:

  • wypiekiem ciast i ciastek o różnych gramaturach i kształtach, przekładanych nadzieniami oraz różnego rodzaju polewami i kuwerturą,
  • dobieraniem surowców do produkcji określonego wyrobu cukierniczego,
  • dobieraniem, eksploatacją i konserwacją narzędzi i maszyn stosowanych w produkcji wyrobów cukierniczych.

Pracownia hotelarska
posiada część recepcyjną i cztery jednostki mieszkalne z dwiema łazienkami.
W czasie zajęć również o charakterze ćwiczeń uczniowie uczą się fachowej, kompleksowej obsługi gościa hotelowego (recepcja, służba piętrowa, gastronomia, usługi komplementarne), a także zbierania danych, gromadzenia informacji, kreowania rozwoju i planowania różnego rodzaju usług hotelarskich.



Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. Armii Ludowej 1, Radom
48 366 29 96
szkola@zssh.radom.pl

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjMiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjMiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=

#WieszPierwszy

Najnowsze wiadomości

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE1IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE1IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K

Najczęściej czytane

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE5IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE5IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K

Polecamy