Catering to też sztuka

Catering to też sztuka
Najlepsze wiadomości video z Radomia znajdziesz na naszym kanale na YouTube - TUTAJ

Na talerzach misternie poukładane dania typu food finger czyli takie, które je się jednym kęsem.
Kruche babeczki z kremem z krewetek, roladki z grillowanej papryki czy pomidorki nadziewane mozzarellą - tego typu przystawki sprawdzają się zarówno na małych przyjęciach, jak i wielkich bankietach.

- Zawsze robi to doskonałe wrażenie estetyczne, a przy tym jest ogromnie praktyczne - wystarczy serwetka, wykałaczka i kłopot z głowy - mówi szef kuchni Pałacu Domaniowskiego Bartłomiej Płócienniak, który prowadzi także projekt twojkucharz.pl.

Catering to sztuka niełatwa. Należy bardzo indywidualnie podejść do klienta, znać jego oczekiwania i preferencje kulinarne. Bardzo ważna jest też forma podania potraw - czy mają być to malutkie zakąski czy dania obiadowe, wszytko musi być skrupulatnie dopracowane . Oferta cateringowa może przybierać różne formy, od klasycznych dań po wyszukane zakąski z rożnych rejonów świata. Ważne aby jedzenie było prawdziwą ucztą dla naszego podniebienia i... oczu.

- Świeże warzywa, ryby, nabiał... równie ważna jak forma, jest świeżość i jakość produktów. To klucz do sukcesu - dodaje kucharz. Bardzo ważną rolę odgrywa także obsługa, która szybko i sprawnie dostarczy jedzenie, a przy tym nawiąże dobry kontakt z klientem.

Współczesna sztuka kulinarna proponuje wiele innowacyjnych rozwiązań, które możemy wykorzystać także podczas organizacji imprez. Dobry przykładem są tu "lotne restauracje", zaczerpnięte z kulinarnej awangardy londyńskiej przeniesiony do Domaniowa. Event za każdym razem jest zaplanowany w niepowtarzalny i niekonwencjonalny sposób. Kulinarne spotkanie, które każdorazowo odbywa się w innym, niezwykłym miejscu (np. na dachu biurowca, w starej hali, parku). Jest to swojego rodzaju happening, głównym założeniem jest integracja z gośćmi i pokazanie, że "dobra kuchnia nie gryzie". Po imprezie wszystkie produkty można zabrać ze sobą do domu.

W ofercie cateringowej Pałacu Domaniowskiego każdy znajdzie coś dla siebie. Restauracja w Konarach zapewnia pełną ofertę cateringową: organizację wszelkiego rodzaju przyjęć, eventów i dużych konferencji (wraz z wieloma dostępnymi atrakcjami jak np szkoła gotowania dla firm). Ważnym elementem naszej działalności jest catering dla osób stosujących dietę Dukana. Ceny zależne są od specyfiki organizowanych spotkań - czy jest to kameralne, rodzinne przyjęcie czy międzynarodowa konferencja.

A.D.

Najświeższe wiadomości z Radomia i regionu znajdziesz na profilu CoZaDzien.pl na Facebooku - TUTAJ

Polecamy