Pivovaria – minibrowar restauracyjny


Na próżno szukać w Radomiu innego miejsca, w którym proces warzenia piwa można oglądać na własne oczy. Na darmo szukać innej kuchni, urzekającej smakiem i aromatem. Spacerując po miejskim deptaku skierujcie kroki do kamienicy przy ulicy Moniuszki 26. Rozsmakujcie się w goryczy piwa warzonego pod okiem Piwowara i w daniach serwowanych przez Szefa Kuchni.


Kadzie w Pivovarii


Klimatycznie urządzone sale wtopione w murowane wnętrza

starej kamienicy to cecha wyróżniająca Pivovarię wśród radomskich restauracji. Kameralne pomieszczenie, otwarta przestrzeń, strefa biznesowa – każdy gość odnajdzie tu miejsce dla siebie. Profesjonalna obsługa zadba zaś o komfort i miło spędzony czas.


Kadzie w Pivovarii

Zastanawialiście się kiedyś, jak wygląda proces warzenia piwa? Jaki słód, chmiel i drożdże piwowarskie odpowiadają za tak unikatowy smak królewskiego napitku? Te wszystkie tajniki zna  Główny Piwowar restauracji, najmłodszy piwowar w Polsce, który ogromną pasją i zaangażowaniem warzy piwa metodami tradycyjnymi. Nieobca jest mu również ciekawość, która prowadzi go do opracowywania nowych receptur i wykorzystywania ciekawych słodów.









Zdobyte nagrody i medale

Pivovaria to browar restauracyjny. Piwo warzone w restauracji jest efektem procesu opartego na kilkusetletniej niemieckiej technologii. Za wzór wzięto bawarskich mistrzów browarnictwa, którzy od wieków zachwycają smakiem i aromatem złocistego trunku. Urządzenia najlepszej jakości do produkcji w mini browarze instalowała firma z Bambergu koło Monachium, która zajmuje się tym od 330 lat.

Słód firmy Weyermann, polski chmiel i wyselekcjonowane drożdże – to składniki odpowiedzialne za wyjątkowy smak piwa, który nie raz został doceniony przez specjalistów. W największym ogólnopolskim konkursie Chmielarzy i Piwowarów w roku 2011 piwo Pivovaria Pszeniczne zostało odznaczone złotym medalem, a piwo Pivovaria Bursztynowe brązowym. W tym samym roku, podczas największego festiwalu piwnego w Polsce Birofilia w Żywcu, uważanego za najważniejszy konkurs browarów rzemieślniczych, otrzymali trzecie miejsce w kategorii piwo pszeniczne.


Zdjęcia dostępne dzięki uprzejmości restauracji Pivovaria.

Red. R.K.


Wasze komentarze liczba komentarzy: 1
Pivovaria – minibrowar restauracyjny
Wysłany 2012-05-09 10:08 tlin napisał:
Ale tam fajnie


Polecany artykuł

Drugie "Śniadanie na Trawie" - ćwiczenia, degustacja win... W niedzielę (27 lipca) przy Restauracji "Parkowa" odbyło się drugie spotkanie pod nazwą...

x