Sushi Edo Wine and Sake Bar otwarty!

Sushi Edo Wine and Sake Bar otwarty!
Najlepsze wiadomości video z Radomia znajdziesz na naszym kanale na YouTube - TUTAJ

Lokal przy Żeromskiego 63 jest idealny, żeby w przyjemnej atmosferze skosztować dań wschodniej kuchni. Zachęca orientalny klimat (na ścianach kraby, krewetki i kwiaty wiśni) i stonowana muzyka. Jest to również dobre miejsce na małe uroczystości, utrzymane w klimacie japońskim. Przed lokalem ustawione są stoliki, więc amatorzy spożywania posiłku na świeżym powietrzu też będą zadowoleni.

Kuchnia japońska jest bardzo popularna na świecie i również w Radomiu obserwuje się coraz większe zainteresowanie wschodnią sztuką kulinarną. Warto mieć na uwadze, że sushi to nie tylko surowa ryba. Jak mówi Michał Kwietniewski, panuje na ten temat mylne wyobrażenie: - Surowe mięso jest najbardziej ortodoksyjne. My przygotowując menu, zadbaliśmy o to, aby potrawy z ryb podawać na ciepło. Pokazujemy tym samym, że ryba może być podpiekana, grillowana czy marynowana w różnych sosach. Jest to spory wachlarz smakowy.

Sushi Edo Wine and Sake Bar to połączenie doświadczenia i pasji. Na gości czeka profesjonalna obsługa. Do dyspozycji gości pozostaje też otwarty bar, przy którym można porozmawiać z kucharzem lub zobaczyć, jak przygotowuje określone danie. - Pracują u nas kucharze z doświadczeniem. Jeden z  nich przyjeżdża do Radomia z Warszawy. Kładziemy duży nacisk na jakość serwowanych w lokalu dań. Do każdej rolki sushi będą serwowane odpowiednie sosy, żeby zapewnić naszych gościom bogactwo różnorodnych doznań smakowych. Naszą specjalnością są hot-rollsy i tempura sushi. Tych dań jeszcze nikt nie miał okazji konsumować w Radomiu. Hot-rollsy będą podawane na ciepło. Oprócz sushi będzie można spróbować u nas przystawek i dań głównych.

Oprócz tradycyjnego wina ryżowego w lokalu można również skosztować różnych win japońskich, w tym morelowych i śliwkowych. - Do sushi polecamy sake. Mamy cały wachlarz tego trunku, od musującego po sake z kolagenem. Jednak najbardziej klasyczne sake podaje się na ciepło o temperaturze 60 stopni w specjalnych karafkach. Firma z Japonii, z którą współpracujemy, dostarcza sake na dwór cesarza Japonii. Jest to oryginalne sake, więc zapraszamy do smakowania - mówi Michał Kwietniewski.


TEKST SPONSOROWANY

Najświeższe wiadomości z Radomia i regionu znajdziesz na profilu CoZaDzien.pl na Facebooku - TUTAJ

Polecamy