Francuskie rarytasy znów w E.Leclerc!

Francuskie rarytasy znów w E.Leclerc!
Najlepsze wiadomości video z Radomia znajdziesz na naszym kanale na YouTube - TUTAJ


Francuska kuchnia wydaje się nam bliska, jednak cały czas jest co odkrywać. Gama produktów z Francji w sklepach E.Leclerc stale powiększa się o unikalne, regionalne smaki, które przekrojowo prezentuje okolicznościowy przewodnik – katalog wydany specjalnie na tę okazję.

To szansa, by kuchnia francuska kojarzyła się z czymś więcej, niż ciastem francuskim i „omelette au fromage”. Nadarza się okazja na przedstawienie swojemu podniebieniu dzieł takich jak krem z kasztanów, konfitury bez konserwantów, słynna, prawdziwa musztarda Dijon czy alzacki pasztet z foie gras. Na niezdecydowanych odkrywców nowych smaków czekają degustacje w towarzystwie zapachu chrupiącego, naturalnego pieczywa.

Klimat francuskiej „cuisine” tworzą potrawy lekkie i wykwintne. Wielbiciele tych pierwszych zwrócą z pewnością uwagę na oryginalne produkty „prêt-à-porter” i mrożonki. Inspiracją do wykwintnych deserów będą maślane Palets Bretons czy nadziewane biszkopty Chamonix. Jest więc okazja na spróbowanie wielu specjałów po raz pierwszy.

Dni francuskie w E.Leclerc od 6 do 18 października, to szansa, na trójkolorową zmianę w swojej domowej kuchni.

Chcielibyśmy, aby klienci naszych sklepów poznali różnorodne odcienie kuchni francuskiej, bogatej w różnorodne smaki, zrównoważonej, apetycznej i wykwintnej, skomponowanej z produktów wysokiej jakości. Pragniemy, aby poczuli się w samym środku francuskiej przygody kulinarnej. Wiemy, jak bardzo Polacy cenią sobie dobre jedzenie oraz jak dużą wagę przywiązują do przyrządzania potraw,a także do poznawania sztuki gotowania. Cieszymy się, że możemy zaprezentować oryginalny francuski asortyment w atrakcyjnych cenach – mówi Jean-Philippe Magre, prezes E.Leclerc Polska.

fot. archiwum cozadzień

Najświeższe wiadomości z Radomia i regionu znajdziesz na profilu CoZaDzien.pl na Facebooku - TUTAJ

Polecamy